Dag Maastunnelpontje…

 

Ook dit is Rotterdam, het Maastunnelveer.

 

Sinds november 2019 vaart het Maastunnelveer van de St. Janshaven naar de St. Jobshaven v.v. maar nu is het voorbij want de fietsbuis van de Maastunnel is weer helemaal gerenoveerd.

Op 13 juli 2020, de allerlaatste dag van het Maastunnelveer, ben ik nog een keer heen en weer gevaren. Ja, met een mondkapje. Voorlopig heb ik voor de laatste keer genoten van een gratis overtochtje dwars over de Nieuwe Maas.

Eenmaal midden op de rivier die Rotterdam doorklieft, heb je een geweldig uitzicht. Het ruime zicht en de kranen in het westen en de ambitieuze stad met steeds hogere woon- en kantoortorens ten oosten van de oversteek. En natuurlijk de Rotterdamse bruggen.

Na mijn laatste foto’s vanaf de pont heb ik ook nog even gekeken in de ‘nieuwe’ fietstunnel. Die zag er ‘spic en span’ uit. Op de roltrap sprak ik een enthousiaste fietser: ‘Je glijdt over die vloer, geen oneffenheden meer.’

Nu de loopbuis nog en een enkele roltrap. Als het goed blijft gaan zijn alle tunnelbuizen en de entreegebouwen tegen het eind van het jaar weer helemaal bij de tijd.

Zie ook het #dagdicht van vandaag: ‘t Maastunnelveer’ en de ode aan het Maastunnelveer.

(Fred Marree, 14 juli 2020)
Zie ook De Havenloods

 

Advertentie