Honderd woorden schrijfwedstrijd (1)

Honderd woorden schrijfwedstrijd (1)

Op Hebban.nl zag ik een leuke uitdaging. Een schrijfwedstrijd. Het gaat er om een verhaal te schrijven geïnspireerd door een foto. Alles mag, er is slechts een beperking. Je mag niet meer dan honderd woorden gebruiken voor je verhaal.

De lezers van Hebban.nl bepalen wie de winnaar wordt. De schrijver met de meeste likes wint de ronde en mag meedoen in de finale.

Hieronder de opdracht voor de ‘Honderd woorden schrijfwedstrijd #3‘, overgenomen van Hebban.nl:

Hebben we hier te maken met een normale ochtendspits van voor corona, of is er iets sinisters aan de hand? Een massale exodus in verband met zombiedreiging of aliens misschien? Of is iedereen op weg naar een concert of evenement (mogen we alweer dromen?). En wie zijn die lui die de andere kant op rijden? Je kunt alle kanten op met deze foto (behalve als je in één van die auto’s zit): spannend, activistisch, luguber, romantisch, literair… Het is aan jou!

Mijn (zeer korte) verhaal:

Het was jaloersmakend dat het verkeer in tegenovergestelde richting met flinke snelheid reed. Aan deze kant van de snelweg schoot het geen meter op. De avond was ingevallen en de file over alle rijstroken stond muurvast. Wat was er aan de hand? Een ongeval? Een pechgeval? Een wegopbreking? Geen idee! Ontsnappen aan deze verkeersfuik of beter gezegd hinderlaag zat er niet in. Wat te doen? Opeens zei een stemmetje via de autoradio: “Maak je niet druk, deze file is als oploskoffie. Het lost vanzelf op, dan is het weer te pruimen.” Opgelucht nam ik nog een hap van mijn appel.

Lees alle verhalen:Hebban ‘Honderd woorden schrijfwedstrijd #3

Veel leesplezier!

Fred Marree.