Ook dit is Rotterdam… ‘Oasis of the Seas’.

Ook dit is Rotterdam. Oasis of the Seas (2014)

Op 14 september 2014 was het razend druk op de Wilhelminapier. Het (toen) grootste cruiseschip ter wereld de ‘Oasis of the Seas’ kwam naar de Cruiseterminal in Rotterdam. Omdat het cruiseschip bij Keppel Verolme een opknapbeurt kreeg, moesten alle passagiers van boord. Ook de meeste bemanningsleden gingen vanuit Rotterdam naar huis.

Dat was een flink geregel op de kleine pier. In zeer korte tijd kwamen zo’n ruim 6000 mensen van boord. Een klein deel van de passagiers werd door familie of vrienden opgehaald. Voor het merendeel van de gasten en bemanningsleden moest vervoer geregeld worden. Meer dan honderd touringcars en vele tientallen taxi’s werden hiervoor volgens een strakke regie ingezet en over de Wilhelminapier geleid. Rotterdam zorgde zo voor een geoliede verkeersafwikkeling.

Het cruiseschip is 362 meter lang (!) wat betekent dat er niet bij de Cruiseterminal gekeerd kon worden. Daarom moest het cruiseschip achteruit naar de Waalhaven varen om daar te keren. Er was veel bekijks langs de vaarroute, op de pier en op de Erasmusbrug.

Na de opknapbeurt in de Botlek haalde het cruiseschip op 30 september 2014 weer nieuwe gasten op bij de Cruiseterminal en vertrok weer uit Rotterdam.

Staartje

Cruiserederij Royal Caribbean werd door de Arbeidsinspectie verrast met een forse boete van bijna een miljoen euro. Het werd weliswaar een gedenkwaardig bezoek aan de Rotterdamse haven maar met een vervelend staartje. De rechter heeft overigens deze reuze boete later van tafel geveegd.

Advertentie