Honderd woorden schrijfwedstrijd (3)

Honderd woorden schrijfwedstrijd

Ronde #6, maar mijn derde zeer korte verhaal voor de schrijfwedstrijd van Hebban.nl. De eerste twee verhalen kregen niet genoeg ‘likes’ om maar in de buurt van de top tien te komen. Desondanks blijf ik het leuk vinden om in maximaal honderd woorden mijn verhaal op te schrijven. Dit keer is het mij echt overkomen.

door Fred Marree

Waar gaat het om? Het gaat er om een verhaal te schrijven geïnspireerd door een foto. Alles mag, er is slechts een beperking. Je mag niet meer dan honderd woorden gebruiken voor je verhaal.

De lezers van Hebban.nl bepalen wie de winnaar wordt. De schrijver met de meeste likes wint de ronde en mag meedoen in de finale.

Hieronder de opdracht voor de ‘Honderd woorden schrijfwedstrijd #6:

INSPIRATIEFOTO

David Bowie had een van zijn eerste hits met Space Oddity en deze lyrics:

“This is Major Tom to Ground Control
I’m stepping through the door
And I’m floating in a most peculiar way
And the stars look very different today”

Is het Major Tom die we op deze plaat zien? Of is het heel iemand anders? En wat gebeurt er met haar ruimtepak? Zijn dat asteroïden op de achtergrond, of een ander fenomeen? Is het wel een ruimtepak?

Bij een astronautenafbeelding lijkt een sciencefictionverhaal voor de hand te liggen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Een thriller of horrorverhaal is ook zeker mogelijk, ruimtevaart is immers realistisch en van het nu. Misschien lukt het je wel om hier een humoristisch, historisch of zelfs een feelgoodverhaal van te maken. En je kunt ook teruggrijpen op een songtekst… Het is aan jou!

Bron: Hebban.nl

Mijn derde (zeer) korte verhaal:

Alsof je naar de ruimte geschoten bent. Zo voelt het, maar dan zonder ruimtepak. Al bijna drie jaar lukt het niet om een foutje te herstellen. Nou ja, foutje. De gemeente deed alsof ik dood was terwijl ik nog steeds springlevend ben. Zo kom je ongewild in een horror carrousel. Nu dacht ik afgelopen herfst dat het na twee jaar eindelijk afgelopen was. Dat hebben we uitbundig gevierd. Maar dan ken je de overheid nog niet en scheer je weer door de ruimte waar niemand je hoort. Want ja, in sommige documenten blijk ik nog steeds een levend lijk.

Mijn verhaal heb ik op 10 augustus 2020 geplaatst, lees en like de beste verhalen van de Honderd woorden schrijfwedstrijd #6

Veel leesplezier!

Fred Marree.

N.B. Klik hier voor mijn mijn blog en eerdere korte verhalen voor de ‘honderd woorden schrijfwedstrijd’ van Hebban.nl

Kijk ook eens bij Rotterdam, dagdichten en meer