‘U bent dood, sorry’

In het Algemeen Dagblad (Rotterdam eo) van zaterdag 15 augustus 2020 het verhaal over de persoonsverwisseling in de overlijdensakte die mij blijft achtervolgen.

door Fred Marree

Het is een ‘foutje’ met verstrekkende gevolgen dat weliswaar bij de bron is hersteld maar nog steeds rondwaart in de pijplijnen van de digitale wereld…

Vorig jaar dacht ik dat de fout eindelijk helemaal was hersteld. Ook in MijnOverheid.nl. Dus meldde ik ‘Streep eronder’. Maar afgelopen week bleek het tegendeel.

Ik dacht dat ik er eindelijk helemaal vanaf was. Streep eronder.

Toen bleek op een pagina van MijnOverheid.nl, met persoonsgegevens van mijn lief, dat de akte van (mijn) overlijden nog vermeld stond. Een nare ontdekking voor mijn vrouw. Ongelofelijk dat die foute informatie zo hardnekkig in de bestanden blijft staan. Als één persoon een ochtendje alle gerelateerde pagina’s had nagelopen was alles al een paar jaar geleden hersteld. Als dat te veel werk zou zijn is dat jammer. Als ik abusievelijk foute gegevens aanlever, wordt gedreigd met sancties. Dus kom op MijnOverheid.nl! En nu niet verwijzen naar de gemeente. Bij de bron is de fout al lang geleden hersteld.

september 2020 
Naar aanleiding van het artikel in het Algemeen Dagblad (zie hieronder) zijn op 2 september 2020 Kamervragen gesteld aan de Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken.

Hieronder de pagina uit het AD | Rotterdam, het verhaal staat ook online op AD.nl.

Lees hier mijn verhaal over de persoonsverwisseling.

Akte van overlijden in Mijn overheid

Na een jaar stond de akte van overlijden nog op MijnOverheid.nl. Het zou bijna twee jaar duren eer de fout ook daar hersteld zou zijn. Totdat ruim een half jaar later bleek dat elders binnen MijnOverheid.nl mijn overlijdensakte nog voorkomt. Inmiddels zijn n.a.v. het artikel in het Algemeen Dagblad van 15 augustus 2020 Kamervragen gesteld.

Kamervragen naar de doodverklaring van Fred Marree


Een gedachte over “‘U bent dood, sorry’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s