Ook dit is Rotterdam. ‘Drive-Thru Boijmans Ahoy’

‘Een unieke samenwerking’, las ik. Ja, dat hoor en lees je wel vaker. Maar wat is er dan zo uniek aan die samenwerking tussen Museum Boijmans Van Beuningen en Rotterdam Ahoy?

Ook dit is Rotterdam. ‘Drive-Thru Boijmans Ahoy’

Dus even verder gekeken en een kijkje genomen op de website. En al gauw was ik overtuigd. Daar moest ik naar toe. Dus direct kaartjes geboekt. Waarvoor dan, vraag je je misschien af.

Museumhal – Hal 1 van Ahoy is 10.000m2 en tot en met 23 augustus omgetoverd tot een museumhal met tientallen kunstwerken. Vanwege de coronamaatregelen loop je niet door die grote hal maar je rijdt er met een auto door. Een elektrische auto, dat wel. De meeste mensen hebben (nog) geen elektrische auto, maar dat is geen probleem. Je kunt er ook een e-BMW of e-MINI lenen van autobedrijf Breeman, voor niets, echt waar.  

Op 11 augustus jl. was het zover. Het was bloedheet die dag. Maar in de gekoelde MINI die wij kregen merkte je daar niets van. We reden kris-kras door de grote hal en hebben drie kwartier genoten van de opgestelde kunstwerken en het hele evenement. Het is iedereen aan te raden om zo een museumbezoek te ervaren.

Voor meer informatie over deze unieke samenwerking: Drive-Thru-Museum.

Fred Marree ➡️ Rotterdam, dagdichten en meer

Advertentie