Ook dit is Rotterdam. ‘Badplaats Nesselande’.

Ook dit is Rotterdam. Badplaats Nesselande.

door Fred Marree

Bij Nesselande aan de rand van Rotterdam ligt een watergebied met strand en watersport. Gewoon in Rotterdam waterpret aan het zandstrand, windsurfen, standup paddleboarding (SUP), zeilen maar ook sloepjes dobberen heerlijk op deze plas. Het is daar goed toeven. Dat blijkt telkens weer als de zon schijnt. Dan loopt het strand vol en de trossen van veel sloepjes gaan dan los. Als de wind opkomt is het een eldorado voor windsurfers en zeilers. Ook duikers hebben de Zevenhuizerplas gevonden. Verder is er nog een skatepark en ook aan beachvolleybal is gedacht. Overigens is een rondje Zevenhuizerplas wandelen of fietsen ook een aanrader.

Aan de Siciliëboulevard in Nesselande zijn restaurants en terrassen, er is voor elk wat wils.

Maar zon of geen zon, als klap op de vuurpijl is er ook een waterskibaan, het Project 7 Cablepark Rotterdam. Tientallen wakeboarders en waterskiërs laten zich dagelijks voorttrekken voor verschillende rondjes. Zowel geroutineerde wakeboarders en waterskiërs als beginners hebben veel plezier bij deze attractie in de Zevenhuizerplas. Maar het is ook leuk om naar te kijken, vooral als de zon schijnt. Voor de kijkers is er ook een leuk terras bij de skibaan aan de Kosboulevard.

Kortom Nesselande aan de Zevenhuizerplas is een complete badplaats in Rotterdam.

Video waterskibaan Zevenhuizerplas

Tot slot…

Aan de overzijde van Rotterdamse kant van de Zevenhuizerplas, aan de Strandweg in Oud-Verlaat (gemeente Zuidplas), is ook een zandstrand met ligweides, watersportactiviteiten en horeca.

🏠 Rotterdam, dagdichten en meer

🇳🇬 Ook dit is Rotterdam

Advertentie