Ook dit is Rotterdam. ‘De Pauluskerk’.

Deze kerk aan de Mauritsweg werd eind vorige eeuw vooral bekend vanwege de opvang van drugsverslaafden. Het gebouw uit 1960 werd gesloopt en er kwam een futuristisch kerkgebouw voor terug.

foto: De Pauluskerk
Ook dit is Rotterdam. De Pauluskerk.

door Fred Marree

De Pauluskerk aan de Mauritsweg werd eind vorige eeuw vooral bekend vanwege de opvang van vluchtingen, drugsverslaafden en daklozen. De leidende figuur was toen dominee Hans Visser. Hij kwam op voor de zwakkere Rotterdammers.

De Pauluskerk was een wederopbouwkerk uit 1960 en stond op het stukje Mauritsweg tussen de Mauritsplaats en het Schouwburgplein. Daar stonden vroeger ook de bioscoop Calypso, het AMVJ en het Rijnhotel.

De Pauluskerk werd in 2007 gesloopt en vervolgens werd een nieuwe kerk in het ontwerp van de Britse architect Will Alsop opgenomen als een apart maar zeer herkenbaar onderdeel van het Calypso-appartementencomplex. Het resultaat is een futuristisch maar herkenbaar kerkgebouw.

De nieuwe Pauluskerk werd in 2013 in gebruik genomen. Het kerkgebouw heeft een multifunctioneel karakter. Meer informatie over de gebruiksmogelijkheden en doelstellingen van de kerk is te vinden op de websitebezoek van de Pauluskerk.

foto: Het Calypso-appartementencomplex

🏙 Ook dit is Rotterdam

🏠 Rotterdam, dagdichten en meer


Advertentie