#Ook dit is Rotterdam. ‘De Rotterdam‘

De verticale stad, zo wordt De Rotterdam ook genoemd, is met 160.000 m2 vloeroppervlakte en 44 verdiepingen waarin een hotel, appartementen, kantoren en een parkeergarage zijn gevestigd, het grootste gebouw van Nederland.

door Fred Marree

De Rotterdam

Het is een fascinerend ontwerp van Office of Metropolitan Architecture (OMA) van Rem Koolhaas. Al zo vaak gefotografeerd en toch vraagt het gebouw om telkens weer vastgelegd te worden.

De verticale stad, zo wordt De Rotterdam ook wel genoemd, met 44 verdiepingen waarin een hotel, appartementen, kantoren en een parkeergarage zijn gevestigd. Door de enorme vloeroppervlakte van 160.000 vierkante meter een kolos van een pand, het grootste gebouw van Nederland.

De verticale stad, zo wordt De Rotterdam ook wel genoemd.

Van 2014 tot medio 2016 heb ik er gewerkt, op de 37e etage. Elke dag werd ik naar het uitzicht getrokken. Regelmatig ben ik vanzelfsprekend ook naar de top geweest. Rotterdam vanuit deze positie bezichtigen blijft trekken.

Vrienden wonen in De Rotterdam met uitzicht op de Nieuwe Maas, de Erasmusbrug en de rechter Maasoever. Dus zo nu en dan kan ik weer genieten van het fenomenale uitzicht op mijn stad.

Het gebouw De Rotterdam op de Kop van Zuid past prima in nieuwe skyline van Rotterdam. Voor meer informatie ga naar ‘het gebouw De Rotterdam’ of naar Wikipedia.

🇳🇬 Ook dit is Rotterdam

🏠 Rotterdam, dagdichter en meer…

Advertentie