Ook dit is Rotterdam. ‘Korte cruise’

Vanaf de Plantagelaan in Kralingen, de Kralinger Esch, vertrekt een paar keer per uur een veerpont naar de Piekstraat in Feijenoord. Deze ‘riviercruise’ duurt bijna 10 minuten en kost maar 98 cent.

Fred Marree

Korte cruise

Vanaf de Plantagelaan in Kralingen, de Kralinger Esch, vertrekt een paar keer per uur een veerpont naar de Piekstraat in Feijenoord. Dat pontje vaart daar al zo’n jaar of zes.

Deze ‘riviercruise’ duurt bijna 10 minuten en kost maar 98 cent. Omdat, in deze omgeving, een nieuwe oeververbinding tussen noord en zuid actueel is, heb ik hier zelf eens ‘n korte riviercruise gemaakt. En dat is goed bevallen.

Deze ‘riviercruise’ duurt bijna 10 minuten en kost maar 98 cent

Op een bewolkte dinsdagmiddag was ik een paar minuten te vroeg bij lijn 19 van De Waterbus, oftewel het pontje van Kralingen naar Feijenoord. Nadat het pontje had aangelegd en de passagiers uit Zuid aan land waren gegaan, was het mijn beurt. Mijn mondkapje had ik al tijdens het wachten opgedaan. Of is het voorgedaan?

Nadat ik met mijn OV kaart had ingecheckt vertrok het bootje stipt op tijd en bleek ik de enige passagier. Mijn scooter mocht overigens gratis mee.

Tijdens het praatje met de steward van De Waterbus genoot ik van de brede rivier. Verder heb ik nog een paar foto’s gemaakt met mijn telefoon. En voor ik het wist zei ik de steward gedag en reed ik al weer op de Piekstraat richting de Maasbruggen. Oh ja, daarvoor heb ik ook nog even uitgecheckt.

Het pontje is ideaal voor het woon-werkverkeer op de fiets (of lopend) en voor studenten en scholieren. Dat is duidelijk. In de zogenaamde daluren is het bijna een attractie voor mensen die door Rotterdam fietsen of wandelen. Dat pontje moet blijven. Ook als de nieuwe oeververbinding er is. Al varend over de Maas blijf je zo toch meer betrokken bij de slagader die dwars door Rotterdam stroomt.


📰 De Havenloods ‘Riviercruise over de Maas kost slechts 98 cent’

🇳🇬 Ook dit is Rotterdam

🏠 Rotterdam, dagdichten en meer…


Advertentie