Ook dit is Rotterdam. ‘Heemtuin Ommoord’.

Fred Marree

Ook dit is Rotterdam. Heemtuin in Ommoord.

Als ik aan de Rotterdamse wijk Ommoord denk, zie ik in eerste instantie al die flatgebouwen en woontorens. Maar er zijn ook eengezinswoningen, een bedrijventerrein en twee winkelcentra. Al met al heel veel gestapelde stenen en beton.

Maar er is meer. Als je over de President Roosevelt loopt of rijdt is het net alsof je door een groene tunnel gaat. Dan moet je wel snel zijn want het bladerdak wordt in deze herfsttijd snel uitgedund. Verder is er natuurlijk de wandel- of fietsroute langs de Rotte en de prachtige singels, het Ommoordse Veld en de Kinderboerderij. Maar er is nog veel meer groen in Ommoord. Zoals bijvoorbeeld de Wijk- of Heemtuin.

Kort geleden wandelde ik vanaf de President Wilsonweg de Heem- of Wijktuin van Ommoord in. Wat een verademing en meer nog, wat een enorme verrassing. Het was alsof ik een groene oase vol met herfstblad binnenwandelde. Wat een rust en wat een groene omgeving, ook werd ik verrast door de vijver met eendjes. Het leek wel een stadspark waar ik in alle rust tussen het groen en langs die vijver wandelde. Prachtig.


🟤 Home

🟡 Heemtuin Ommoord

🟢 Ook dit is Rotterdam


Advertentie