Ook dit is Rotterdam. ‘Blijdorp’

Fred Marree

Zo maar een straatje in de Rotterdamse wijk Blijdorp

Blijdorp

‘Blijdorp’ is bij de meeste mensen in Nederland bekend als dierentuin. Logisch, want een van de bekendste attracties in Rotterdam is Diergaarde Blijdorp.

Blijdorp was echter eind jaren dertig van de vorige eeuw een nieuwe Rotterdamse woonwijk in de Blijdorpse polder. De Diergaarde is naar zijn nieuw locatie vernoemd.

Bovenstaande foto: Zo maar een straatje in Blijdorp, gezien vanaf de Statensingel. Dit straatje is de Nicolaas Ruyschstraat en loopt van de Stadhoudersweg met een knik – ter hoogte van de Cornelis Muschstraat – naar de Statensingel.

Aan het begin van de Nicolaas Ruyschstraat staat sinds 1940 een kerk. Deze RK kerk is vernoemd naar de Heilige Albertus de Grote (Albertus Magnus).

De Statensingel loopt als een lang groen lint van de Schepenstraat (bij de Prinsenkerk) naar de Van Aerssenlaan. Ongeveer halverwege wordt de singel bruut in tweeën gedeeld door de drukke Statenweg.

De Statenweg is onderdeel van de tunneltraverse en werd destijds, in combinatie met de bouw van de Maastunnel, aangelegd als stadsautoweg.


Statensingel in Blijdorp

🔵 Home

🇳🇬 Meer over Blijdorp (wikipedia)


Advertentie