Rotterdamse dagdichter genomineerd voor de Amai 2021

Het dagdicht ‘Stilaan Zwoegend Hogerop’ van de Rotterdamse dagdichter Fred Marree is genomineerd voor de Amai 2021. Voor de Amai (Alle Monden Award Instagram) 2021 zijn 50 gedichten geselecteerd. De Amai Award is een initiatief van en voor Instagramdichters.

“Het is een hele eer om uit 2500 inzendingen geselecteerd te worden”, vertelt dagdichter Fred Marree enthousiast. “Er zijn zoveel mooie en aangrijpende gedichten ingestuurd.” Hij voegt daar gelijk aan toe: “Het is fijn dat ook de eenvoud van een vierregelig dagdicht gewaardeerd wordt. Nu wacht ik met spanning de verkiezing voor de Publieksprijs én de Vakjuryprijs af.”

Dagdichter

Sinds eind 2016 maakt de geboren en getogen Rotterdammer vrijwel dagelijks een dagdicht voor Twitter (@fredmarree) en Instagram (@dagdichter). Medio 2018 kwam zijn bundel #DAGDICHT uit met een verzameling van honderden dagdichten. Of er nog tweede bundel komt weet Marree nog niet. “Maar zo’n nominatie stimuleert wel.” Je kunt zijn dagdichten ook volgen op dagdichter.nl.

Stemmen

Iedereen kan nog tot en met 31 maart 2021 stemmen voor de publieksprijs. Elke stemmer maakt bovendien kans op een dichtbundelpakket van hoofdsponsor Uitgeverij Palmslag. Om te stemmen ga je naar AmaiAward.nl/stemmen. Het gedicht van Fred Marree vind je op de longlist bij nummer 45.

Stilaan Zwoegend Hogerop,

Beende hij zich door d’ambities,

Hij ging voor de absolute top,

Las zijn weduwe in zijn notities.

#dagdicht

Dagdicht op YouTube

Over de Amai Award

Op Instagram zijn veel dichters actief, waaronder de drie insta-dichters Remco Langeler (@rumornl), Ronald Wijnia (@taaltriggert) en Wichard Krijger (@krijgerij). Zij zijn de initiatiefnemers voor de Amai Award (@amai-award).

De voorzitter van de Vakjury is Tsead Bruinja, Dichter des Vaderlands van 2019 tot 2021. Onder leiding van Bruinja heeft de vakjury voor de Amai 2021 uit 2500 inzendingen 50 gedichten en 25 quotes geselecteerd voor de Publieksprijs en de Vakjuryprijs. Tot en met 31 maart 2021 kan iedereen meedoen en op drie gedichten en drie quotes stemmen voor de Publieksprijs. Elke stemmer maakt bovendien kans op een dichtbundelpakket van hoofdsponsor Uitgeverij Palmslag. Op 17 april 2021 is de officiële prijsuitreiking.

Meer over de Amai 2021 is te vinden op AmaiAward.nl

🔘 Home

🔘 Dagdichter

🔘 Amai Award 2021