Webinar ‘U bent dood, sorry!

Inspiratielezing Innovatienetwerk Rotterdam

Uitnodiging voor de inspiratielezing

Levend doodverklaard 

Administratief lamgeslagen,
Digitaal volkomen uit ‘t lood,
Totdat het mij begon te dagen,
’t Is een fout, je bent niet dood.

#dagdicht
Fred Marree

Voor de Inspiratielezing op donderdag 3 juni 2021 heeft het Innovatienetwerk Rotterdam (iNR) Fred Marree uitgenodigd. Hij is de auteur van hét boek over de ‘complexe corrigerende acties’ na een onterechte doodverklaring.’

Over de lezing

De digitale overheid is van grote toegevoegde waarde voor de samenleving. Een toenemend aantal registratie- en verwerkingssystemen bij allerlei instellngen zijn aan elkaar gekoppeld. Mutaties worden zonder menselijke tussenkomst volledig automatisch verwerkt. Super efficiënt en dienstverlenend richting de burger.

Maar wat als er digitaal verkeerde gegevens worden ingevoerd? Wat als iemand administratief dood wordt verklaard, maar nog springlevend is? Een volledig automatische reset in alle systemen blijkt niet te bestaan.

Fred Marree, geboren en getogen Rotterdammer, is ervaringsdeskundige. Bij vergissing werd in 2017 een aangifte van zijn overlijden geregistreerd. Wat hij daarna op zijn Kafkaëske ‘klantreis’ heeft meegemaakt vertelt hij in deze webinar.

Voor dit webinar van het iNR hebben zich zo’n 200 deelnemers aangemeld. Zij komen vanuit verschillende vakgebieden binnen de gemeente Rotterdam, maar ook vanuit diverse organisaties buiten de gemeente. De overeenkomst van de deelnemers is hun werk in dienst van de gemeenschap.

“Natuurlijk was ik blij met de uitnodiging van het Innovatienetwerk Rotterdam”, zei Fred Marree na afloop van zijn Inspiratielezing. “Maar ik was ook verrast door de hoge opkomst van het aantal deelnemers. Het geeft bovendien een goed gevoel dat deze affaire vanuit verschillende disciplines binnen en buiten de gemeente serieus genomen wordt.”

Klik hier om de lezing van Fred Marree nog eens integraal terug te kijken.Wil je ook het boek ‘U bent dood, sorry!’ lezen? Bestel dan voor slechts €5,95 het e-book. Je kunt ook kiezen voor de handzame paperback (€12,50).


Advertentie