Nieuwspagina

29 september 2021 – Een column van maximaal 💯 woorden: “Waarom ligt de gedenkplaat voor de Breytenbachboom zo diep verscholen?


15 september 2021 – Column van max 💯 woorden: “Kom op mensen, ga stemmen!”
Die Friese boom ligt ver voor in de strijd om de ‘Boom van het jaar 2021’. “Kom op Rotterdammers, ga stemmen!”

9 september 2021 – Column van max 💯 woorden: “Deelder op de Erasmusbrug, zou het lukken in drie maanden?”
Mijn suggestie voor het gedicht ‘Vogelvrij’ is enthousiast ontvangen door ‘stichting De Zoek naar Schittering’. Deze stichting stimuleert poëzie in de buitenruimte, zoals bruggedichten…

1 september 2021 – Nominatie ‘Boom van het jaar 2021’
De Breytenbachboom, het ‘Graf van de Onbekende Dichter’, is winnaar van Zuid-Holland en daarmee genomineerd voor de landelijke titel ‘Boom van het Jaar 2021‘.

25 augustus 2021 – Column van max 💯 woorden: ‘Kom op, zet die drol terug en was héél goed je handen…’
Aan dit verhaal zit een luchtje. Want wie haalt het in zijn hoofd om een drol te stelen? Niet zomaar een drol, maar Olli’s drol bij het Sophia Kinderziekenhuis die dienst doet als ludieke brievenbus voor zieke kinderen…

20 augustus 2021 – Een column van max 💯 woorden: ‘Wat weet jij eigenlijk van de Maastunnel.’
Het liep vrijdag storm bij het online reserveren van Wereldhavendagen-excursies. Een aantal geïnteresseerden had vrijdag het geluk een kaartje te bemachtigen voor een Maastunnel-excursie. Wie achter het net viste…

6 juli 2021 – EXCLUSIEF BIJ NESSELANDE.INFO: Het verhaal van de springlevende Nesselander (die dood werd verklaard)
De springlevende Rotterdammer – en Nesselander – Fred Marree werd per abuis dood verklaard door de gemeente Rotterdam. Ergens op het internet bleef zijn dood maar opduiken. Het terugdraaien leek jarenlang niet mogelijk. Marree schreef over deze levenservaring een boek. 

26 juni 2021 – Weet je het nog? U bent dood, sorry!
Door een persoonsverwisseling stond mijn naam in de akte van overlijden, met alle gevolgen van dien.

4 juni 2021 – Inspiratielezing iNR

De inspiratielezing van het iNR op 3 juni 2021 ging over het boek ‘U bent dood, sorry!’, waarin Fred Marree zijn bizarre verhaal over zijn administratieve doodverklaring heeft opgetekend.

“Natuurlijk was ik blij met de uitnodiging van het Innovatienetwerk Rotterdam”, zei Fred Marree na afloop van zijn Inspiratielezing. “Maar ik was verrast door de hoge opkomst van het aantal deelnemers. Het geeft bovendien een goed gevoel dat deze affaire vanuit verschillende disciplines binnen en buiten de gemeente Rotterdam serieus genomen wordt.”