Breytenbachboom genomineerd voor de titel ‘Boom van het jaar 2021’


De Rotterdamse Breytenbachboom

‘Graf van de Onbekende Dichter’

is genomineerd voor de titel:

‘BOOM VAN HET JAAR 2021’

foto: ©Rob Visser Photography
Boom van het jaar verkiezing
Ieder jaar organiseert het SBNL Natuurfonds de ‘Boom van het jaar‘ verkiezing. Twee jaar geleden eindigde de Rotterdamse ‘Lijnbaanplataan die alles overleeft’ op de tweede plaats.

Evenals vorig jaar is de Breytenbachboom, het ‘Graf van de Onbekende Dichter’, door Fred Marree voorgedragen voor de titel ‘Boom van het jaar‘. Dit jaar met succes!

Het ‘Graf van de Onbekende Dichter’ is de winnaar van Zuid-Holland en daarmee genomineerd voor de titel Boom van het jaar 2021.

Uit de 125 voorgedragen bomen met een verhaal, waaronder de Rotterdamse Breytenbachboom, heeft de vakjury van het SBNL Natuurfonds per provincie een boom gekozen die landelijk meedingt naar het predicaat ‘Boom van het jaar 2021’

Plaquette Graf van de Onbekende Dichter
Stemmen, stemmen, stemmen…

Nu de nominatie binnen is, moet er ook gestemd worden. Want de verkiezing is simpel. Wie de meeste stemmen krijgt wint de titel ‘Boom van het jaar 2021’.

Om je stem uit te brengen ga je naar ‘Boom van het jaar 2021’ verkiezing.

Vraag ook iedereen die je kent of nog niet kent om te stemmen op ‘onze’ boom van het jaar. Dat je kiest voor het ‘Graf van de onbekende dichter’ is logisch als je het verhaal van deze boom kent.

Lees hier het opmerkelijke verhaal van deze Rotterdamse meer dan 100 jaar oude boom.

Platanus x hispanica de officiële naam van de Breytenbachboom

“In het stadscentrum van Rotterdam staat ruim 75 jaar na de bevrijding nog maar een enkele oude boom. De bekendste staat aan de Westersingel!”
Advertentie