U bent dood, sorry!

Mijn lief werd als onbestorven weduwe meegesleurd in de digitale krochten waar ons administratieve leven zich afspeelt…’

Fred Marree, auteur U bent dood, sorry!

Vorig jaar rond deze tijd, drie jaar na dato, ben ik begonnen met de opzet voor mijn boek met de werktitel ‘Doodverklaard’. 
Vier jaar geleden werd ik door een persoonsverwisseling in een akte van overlijden doodverklaard. Hieraan ging een lang verhaal vooraf. 

Als mantelzorger was ik getuige van het leven met dementie van mijn hoogbejaarde neef en nicht. Toen zij in oktober 2017 overleed stond mijn naam abusievelijk in haar overlijdensakte. Met één druk op de knop werd ik in veel administraties digitaal van de kaart geveegd.

Geen rijbewijs, geen paspoort, geen pensioen en zelfs geen zorgverzekering meer, te bizar voor woorden. Na drie jaar stond bij mijnoverheid.nl de akte van overlijden nog steeds geregistreerd. Over deze casus werden zelfs Kamervragen gesteld.
Doodverklaard! zou een prima titel zijn, toch gaf ik mijn waargebeurde verhaal de meer toepasselijke titel U bent dood, sorry!. Mijn boek verscheen begin dit jaar. 

U bent dood, sorry! is verschenen als handige paperback en als voordelig e-book en te koop bij mijnbestseller.nl/doodverklaard. Natuurlijk is mijn boek ook te bestellen in de webshop van je boekhandel.

Wil je meer over het verloop deze bijzondere zaak weten, ga dan naar doodverklaard.nl.

AD| Rotterdam, 15 augustus 2020.