Een column van maximaal 💯 woorden: “Toch mooi die tweede plaats”

Een column van max 💯 woorden op De Havenloods.nl

Een column van maximaal 💯 woorden:
‘Na de felicitaties van de wethouder dacht ik pas: “Toch mooi die tweede plaats.”

Als initiatiefnemer van ‘Breytenbachboom van het Jaar’ kreeg ik op 18 oktober een koude douche. De Linde uit Maasniel (Limburg) werd gekozen tot ‘Boom van het jaar’. Het ‘Graf van de Onbekende Dichter’ werd tweede. 
Tot de laatste week gingen deze bomen gelijk op. Maar in Maasniel wisten ze er uiteindelijk 708 stemmen meer uit te slepen. Verloren dus.

Twee weken later ligt er een envelop op de mat met een handgeschreven kaart erin. Het was een persoonlijk woord van dank van wethouder Vincent Karremans met felicitaties voor het prima resultaat. Toen dacht ik pas: “Toch mooi die tweede plaats.”

Fred Marree
max100woorden.nlN.B. De officiële prijsuitreiking door het SBNL Natuurfonds is op 17 december 2021 in Limburg. De winnaar krijgt een geldprijs en mag volgend jaar meedoen aan de Europese verkiezing ‘Tree of the year’. De Breytenbachboom krijgt een oorkonde en een kleine geldprijs.
Aanvulling: Nadat de prijsuitreiking i.v.m. de Coronamaatregelen werd verzet naar 14 januari 2022, is de prijsuitreiking nu tot een nader te bepalen datum uitgesteld.

‘Toch mooi die tweede plaats’

Advertentie