Gedenkplaat Breytenbachboom

14 januari 2022

Plaquette verstopt bij Breytenbachboom

Weet je het nog? Het ‘Graf van de Onbekende Dichter’, beter bekend als de Breytenbachboom, werd vorig jaar net geen boom van het jaar. Jammer. Maar een eervolle tweede plaats is ook mooi.

“Passanten worden dan subtiel geattendeerd op de geschiedenis van deze bijzondere Rotterdamse boom. Dat moet toch niet zo ingewikkeld zijn.”

Wat ik ook jammer vind, is dat de plaquette bij het ‘Graf van de Onbekende Dichter’ in het plantsoen bij de boom ligt. Niemand die het daar ziet. Het zou beter zijn om deze gedenkplaat, of een nieuwe, tegenover de Breytenbachboom aan te brengen in het plaveisel van Westersingel. Net zoals bij de beeldhouwwerken op het Beeldenterras. 
Passanten worden dan subtiel geattendeerd op de geschiedenis van deze bijzondere Rotterdamse boom. Dat moet toch niet zo ingewikkeld zijn.

Tijdens de Boomfeestdag afgelopen najaar sprak ik hierover met Vincent Karremans, wethouder Buitenruimte, en dit idee sprak hem wel aan. Later heb ik hem nog over dit plannetje gemaild. Het is nu dus aan de gemeente. Ik ben benieuwd…

Het is nu dus aan de gemeente…”

Over de vraag of de gedenkplaat bij de Breytenbachboom wordt verplaatst.

Lees ook de column van maximaal 💯 woorden van 29 september 2021: “Waarom ligt de gedenkplaat voor de Breytenbachboom zo diep verscholen?”

Gedenkplaat Graf van de Onbekende Dichter
(Breytenbachboom) onzichtbaar in het plantsoen bij de boom.
Advertentie