U bent dood, sorry! een jaar geleden…

U bent dood, sorry! een jaar geleden…

Het is nu een jaar geleden dat mijn boek U bent dood, sorry! uitkwam. Na de nodige media aandacht van ondermeer NOS Radio 1 Journaal en radio Rijnmond, werd ik later in het jaar uitgenodigd om lezingen te geven voor de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk (BAR-gemeenten) en de gemeente Rotterdam. 

Eind juni 2021 werd U bent dood, sorry! zelfs gekozen tot boek van de week door bibliotheek Salland.

Het boek
Het leven van mijn hoogbejaarde neef en nicht veranderde drastisch toen zij geconfronteerd werden met dementie. Als mantelzorger was ik diep onder de indruk van hun liefde en zorg tot het einde. Maar na haar overlijden stierf ikzelf een wonderbaarlijke administratieve dood.

Door een persoonsverwisseling stond mijn naam in de akte van overlijden van mijn nicht. Het was ‘t begin van een bijna kansloos gevecht tegen de bureaucratie en de destructieve impact van de ICT en digitalisering.
Oplossing
Ruim drie jaar lang lukte het niet een volledig digitaal eerherstel te krijgen. Zelfs niet na de Kamervragen van september 2020. Door de publiciteit rond de uitgave van mijn boek kwam het uiteindelijk goed. Een medewerker van de gemeente Rotterdam hoorde mijn verhaal op de radio en nam het initiatief voor de finale herstelmutatie. Met succes. Het lijkt er na jaren nu toch echt op dat ik mijn administratieve doodshemd definitief aan de wilgen kan laten hangen.

Nominatie
Mijn boek U bent dood, sorry! is genomineerd voor The Indie Awards in de categorie non-fictie. In februari 2022 kan gestemd worden voor publieksprijs.

The Indie Awards is een prijs voor auteurs die niet zijn aangesloten bij een uitgever. Blijf dit kanaal volgen voor alle updates rond de nominatie van U bent dood, sorry!

Boek bestellen
U bent dood, sorry! is verkrijgbaar als paperback en als voordelig ebook. Je kunt de verschillende uitgaven bestellen in de webshop van je boekhandel of klik hier om het boek rechtstreeks te bestellen.

Paperback € 12,50 - ISBN: 9789403612782
Ebook € 5,95 - ISBN: 9789403617626
Fragment interview Radio 1 Journaal (21-01-2021)

📻 Klik hier voor het volledige interview.Advertentie