Boek doodverklaarde Rotterdammer genomineerd voor The Indie Awards

1 februari 2022, bijgewerkt 2 maart 2022.

“In oktober 2017 werd Rotterdammer Fred Marree door een grove fout administratief doodverklaard. Het volledige herstel van die blunder duurde ruim drie jaar. Over zijn  waargebeurde verhaal schreef hij een boek met de titel U bent dood, sorry! In 2022 werd het boek genomineerd voor The Indie Awards, een ‘selfpublishers’ boekenprijs.”

Auteurs die hun boek in 2021, onafhankelijk van een uitgever en in eigen beheer hebben uitgegeven, maken kans op één van The Indie Awards. Er zijn juryprijzen en publieksprijzen. 

In de categorie ‘Meest leerzame boek’ (non-fictie) kon onder meer gestemd worden op het boek U bent dood, sorry! van Rotterdammer Fred Marree. Het boek haalde helaas onvoldoende publieksstemmen voor één van de boekenprijzen.

Bizar
“Het is een bizar verhaal dat makkelijk leest en gaat over een voorval dat elk individu kan overkomen. Kortom, het is een boek voor iedereen en is zeker een lesboek voor politici en professionals bij de overheid, dienstverlening en ICT”, legt de auteur uit.

The Indie Awards
The Indie Awards is een initiatief uit 2017 van Simone Lucchesi en Sanne Hillemans. Laatstgenoemde heeft sinds 2019 de organisatie van de Awards zelfstandig voortgezet. Het in eigen beheer uitgeven van een boek betekent dat je met het manuscript alléén nog lang niet klaar bent. Bij het aan de man brengen van een boek komt nog veel meer bij kijken. De boekenprijzen zijn in het leven geroepen om het harde werken van indie-auteurs te belonen en in het zonnetje te zetten.

The Indie Awards bestaan uit juryprijzen (een driekoppige jury kiest een winnaar) en publieksprijzen (lezers konden in februari 2021 stemmen op alle deelnemers).

U bent dood, sorry!
Door een persoonsverwisseling in een overlijdensakte werd Rotterdammer Fred Marree in 2017 door de gemeente doodverklaard. Hierdoor werd hij in één klap van de digitale kaart geveegd. Geen rijbewijs, geen paspoort, geen pensioen en zelfs geen zorgverzekering meer.
Het werd een bijna kansloos gevecht tegen de bureaucratie en de ICT. Drie jaar later keek hij tot zijn schrik, maar vooral ergernis, zijn eigen dood opnieuw in de ogen. Kamervragen werden gesteld, maar de beantwoording was mager en de fout hardnekkig. Daarop besloot de Rotterdammer zijn verhaal op te schrijven.

“In zijn boek geeft hij de lezer eerst een inkijkje in het leven met dementie van zijn hoogbejaarde neef en nicht. Als mantelzorger was hij getuige en diep onder de indruk van hun liefde en zorg tot het einde. Na het overlijden van zijn nicht stond zijn naam in de akte van overlijden, waardoor Fred Marree als overledene in de registers van de gemeente en talloze instanties kwam te staan.”

Ook als ebook
Het waargebeurde verhaal U bent dood, sorry! is als paperback (€ 12,50) verkrijgbaar in de webshops van de boekhandel en is ook rechtstreeks te bestellen bij mijnbestseller.nl/doodverklaard. U bent dood, sorry! is er ook als ebook (€ 5,95).

Informatie
The Indie Awards: theindieawards.nl
U bent dood, sorry! doodverklaard.nl
Dit kan iedereen overkomen. U bent dood, sorry! moet je gelezen hebben.

Advertentie