U bent dood, sorry! genomineerd

Boek doodverklaarde Rotterdammer genomineerd voor The Indie Awards

Auteurs die hun boek vorig jaar, onafhankelijk van een uitgever, in eigen beheer hebben uitgegeven, maken kans op één van The Indie Awards. Er zijn juryprijzen en publieksprijzen. 
In de categorie ‘Meest leerzame boek’ (non-fictie) kon in februari 2022 gestemd worden op het boek U bent dood, sorry! van Rotterdammer Fred Marree.

“Het is een bizar verhaal dat gaat over een voorval dat elk individu kan overkomen. Het is een boek voor iedereen en is zeker een leerboek voor politici en professionals bij de overheid, dienstverlening en ICT.”

De auteur
U bent dood, sorry!
Door een persoonsverwisseling in de overlijdensakte van zijn nicht werd Rotterdammer Fred Marree in 2017 door de gemeente doodverklaard. Hierdoor werd hij in één klap van de digitale kaart geveegd. Geen rijbewijs, geen paspoort, geen pensioen en zelfs geen zorgverzekering meer. Het werd een bijna kansloos gevecht tegen de bureaucratie en de ICT.

Drie jaar later keek hij tot zijn schrik, maar vooral ergernis, zijn eigen dood opnieuw in de ogen. Kamervragen werden gesteld, maar de beantwoording was mager en de fout hardnekkig. Daarop besloot de Rotterdammer zijn verhaal op te schrijven.

In zijn boek geeft hij eerst een inkijkje in het leven met dementie van zijn hoogbejaarde neef en nicht. Als mantelzorger was hij getuige en diep onder de indruk van hun liefde en zorg tot het einde. Na het overlijden van zijn nicht stond zijn naam in de akte van overlijden, waardoor hij administratief werd doodverklaard.
Lees meer over het waargebeurde verhaal 
U bent dood, sorry! op doodverklaard.nl

Bestel de paperback of het eBook rechtstreeks bij mijnbestseller.nl/doodverklaard. Je kunt het boek ook bestellen in de webshop van je boekhandel.

Er kan niet meer gestemd worden, de stembus is gesloten