Abusievelijk doodverklaard

U bent dood, sorry! is een waargebeurd verhaal over de gevolgen van een grove ambtelijke fout bij het opmaken van een akte van overlijden. Het boek begint met een inkijkje in het leven met dementie.

Dementie
Als mantelzorger van mijn hoogbejaarde neef en nicht was ik getuige van hun leven met dementie. Zij ging snel achteruit. Tot overmaat van ramp kreeg mijn nicht ook nog de diagnose kanker. Problemen stapelden zich op. Hun onvoorwaardelijke liefde tot aan haar dood was indrukwekkend.

Aangifte overlijden
Zij overleed in 2017 en had haar lichaam beschikbaar gesteld aan de medische wetenschap. De uitvaartondernemer die namens het ErasmusMC haar lichaam kwam ophalen, zou ook de aangifte van overlijden doen bij de gemeente.

Pijlsnel
In de akte van overlijden werd echter een grove fout gemaakt. In plaats van mijn nicht stond mijn naam in de officiële stukken en daardoor was ik officieel dood. Veel instanties werden digitaal, dus pijlsnel, over mijn overlijden geïnformeerd. Dat had nogal wat gevolgen voor mijn rijbewijs, paspoort, pensioen, de lokale belastingen en meer. Ook de zorgverzekering werd zelfs automatisch beëindigd.

Kamervragen
Na maanden werd het weer wat rustiger rond mijn administratieve wederopstanding. Maar drie jaar later keek ik mijn dood opnieuw in de ogen. Dat leidde opnieuw tot publiciteit, waarna zelfs nog Kamervragen zijn gesteld. De beantwoording was erg mager. Toen was de maat vol en heb ik het boek U bent dood, sorry! geschreven.

Het hele verhaal
In het boek heb ik mijn bijna kansloze missie voor volledig herstel beschreven. Maar mijn verhaal begint met een inkijkje in het leven met dementie van mijn hoogbejaarde neef en nicht.

“Nee, U bent dood, sorry! is niet in de mainstream media besproken. Geen idee waarom niet, zeker gelet op de recensie van NBD Biblion. Mijn boek is daarna wel in de collectie van veel bibliotheken opgenomen.”

Fred Marree

Meer informatie over mijn bizarre verhaal is te vinden op doodverklaard.nl. Maar je kunt het boek ook gelijk kopen, zie hieronder bij online bestellen.

Bibliotheek
Bij veel bibliotheken is U bent dood, sorry! te leen, zoals bij de Bibliotheek in Rotterdam. In juni 2021 werd U bent dood, sorry! door Bibliotheek Salland zelfs gekozen tot boek van de week. De recensie van NBD Biblion vind je hier.
Online bestellen
Je kunt U bent dood, sorry! bestellen in de webshop van je boekhandel. Maar je kunt de paperback ook rechtstreeks kopen bij mijnbestseller.nl (€12,50 excl. verzendkosten). Het voordelige ebook (€5,95) is eveneens verkrijgbaar bij Kobo.com
ISBN
Paperback 9789403612782
Ebook 9789403617626
doodverklaard.nl

Advertentie