Dit kan iedereen overkomen…

“In zijn boek geeft hij de lezer eerst een inkijkje in het leven met dementie van zijn hoogbejaarde neef en nicht. Als mantelzorger was hij getuige, en diep onder de indruk, van hun liefde en zorg tot het einde.
Na het overlijden van zijn nicht stond zijn naam in de akte van overlijden, waardoor Fred Marree als overledene in de registers van de gemeente en talloze instanties kwam te staan.”

U bent dood, sorry!
moet je gelezen hebben.

U bent dood, sorry! is verkrijgbaar als paperback en als eBook.

doodverklaard.nl

Fred Marree: “Eerst moest ik glimlachen toen ik het hoorde, maar dat was gauw over. Je hebt geen idee wat je overkomt als je levend doodverklaard wordt. Bij talloze instanties sta je als overledene in hun administratie geregistreerd. Je bestaat dan gewoon niet meer. 
Geen rijbewijs, geen paspoort, geen pensioen en zelfs geen zorgverzekering meer. Daarnaast kreeg mijn ‘weduwe’ condoleancebrieven met allerlei - vaak onbegrijpelijke - informatie wat er stond te gebeuren nu haar man was overleden. Na drie jaar keek ik tot mijn schrik mijn eigen dood opnieuw in de ogen. Zelfs Kamervragen werden gesteld, maar de fout bleef in mijnoverheid.nl staan.

Toen was het tijd om mijn verhaal op te schrijven en mijn bizarre ervaring met iedereen te delen. Bovendien kunnen professionals bij de overheid, dienstverlening en ICT leren van de consequenties van een administratieve fout. Kortom, U bent dood, sorry! moet je gelezen hebben.

“Je leest het weleens in de krant of het komt op radio of TV, maar een boek? Dat er zelfs een boek over geschreven is, wist ik niet.”

U bent dood, sorry! is het waargebeurde verhaal van Rotterdammer Fred Marree over zijn administratieve doodverklaring en zijn bijna kansloze missie voor een volledige wederopstanding.

Advertentie