De Digitale Rotterdammer

In aflevering 5 van de podcastserie ‘De Digitale Rotterdammer’ spreken Eva Rookmaker en Daniela Silvestri met de digitaal doodverklaarde Fred Marree.

In het AD | Rotterdams Dagblad van 5 augustus 2022 verscheen in de rubriek ‘Rotterdammers’ het persoonlijke verhaal van Fred Marree: ‘Dood, terwijl je nog leeft’. Om te lezen (€) ga je naar het Rotterdams Dagblad.


“Ik ben een digitale Rotterdammer omdat digitalisering ongekende mogelijkheden biedt. Maar pas op! Een fout in een systeem is zo gemaakt. Niet iedereen overziet de gevolgen daarvan.”

Fred Marree
“Een fout in een systeem is zo gemaakt. Niet iedereen overziet de gevolgen daarvan.”

Na een persoonsverwisseling werd ik digitaal doodverklaard. Hierover praat ik met Eva Rookmaker en Daniela Sylvestri
in de podcastserie ‘De Digitale Rotterdammer’.

Mij is namelijk pijnlijk gebleken dat door de digitalisering veel werkprocessen niet meer volledig beheerst worden. Ieder doet zijn of haar stukje. De samenhang is niet kennelijk niet meer relevant.

In mijn boek U bent dood, sorry! doe ik verslag van mijn bijna kansloze tocht langs verschillende instanties voor een volledige digitale wederopstanding, waarbij zelfs Kamervragen niet mochten baten. De Tweede Kamer en de toenmalige Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken lieten mij, zonder enig bericht en kennelijk ongeïnteresseerd, hulpeloos achter op het digitale kerkhof van ‘MijnOverheid’.
Dat was het laatste duwtje om mijn verhaal op te schrijven. 
Ruim drie jaar na mijn digitale dood verscheen mijn boek U bent dood, sorry!

Door de publiciteit rond de verschijning van het boek toonde een functioneel beheerder van de gemeente Rotterdam initiatief en zorgde voor de finale mutatie.

Met dank aan deze oplettende medewerker kon ik mijn digitale doodshemd eindelijk aan de wilgen hangen.
Oproep
Met mijn verhaal roep ik gemeenten ook op om direct na een aangifte van overlijden, als extra service, aan nabestaanden een opgave te verstrekken van alle instanties die over de dood van hun naaste zijn of worden geïnformeerd.

Nabestaanden of andere betrokkenen bij een overlijden worden dan niet zo snel verrast door allerlei brieven en besluiten en weten gelijk wie er geïnformeerd zijn. Een logische stap voor een open, betrouwbare en digitale overheid.
Ga voor informatie over mijn digitale doodservaring en het boek ‘U bent dood, sorry!’ naar doodverklaard.nl.

In aflevering 5 van de podcastserie De Digitale Rotterdammer is de digitaal doodverklaarde Rotterdammer Fred Marree te gast. Klik hier om deze aflevering te beluisteren.

Foto’s hieronder: De podcastserie De Digitale Rotterdammer werd in een mobiele studio in hartje Rotterdam opgenomen. Het passerende publiek kon vrij een blik werpen in de studio.
Naast de sociale media werden Rotterdammers via billboards
geattendeerd op de podcastserie De Digitale Rotterdammer.

Advertentie