Podcast ‘De Digitale Rotterdammer’

De digitalisering van de samenleving gaat steeds sneller. De gemeente Rotterdam zet zich in om Rotterdammers waar nodig te helpen met hun digitale ontwikkeling.’
Klik hier voor ‘De Digitale Rotterdammer’, een nieuwe podcastserie van de gemeente Rotterdam i.s.m. het mediabureau Eva Rookmaker. 
Digitale dood
Door een persoonsverwisseling werd Rotterdammer Fred Marree doodverklaard. Deze menselijke fout werd in enkele uren verwerkt in de digitale registers van verschillende overheden en talloze andere instanties. Het kostte hem echter jaren om zijn digitale doodshemd aan de wilgen te kunnen hangen.
In aflevering 5 van de ‘Digitale Rotterdammer’ is de digitaal doodverklaarde Fred Marree de gast van Eva Rookmaker en Daniela Silvestri. Zij spreken met hem over de bizarre gevolgen van zijn digitale dood.

“Volgens de digitale registers van de overheid en andere instanties ben je overleden, maar in werkelijkheid ben je springlevend. Het heeft veel weg van een horrorscenario.”

Fred Marree
Digitaal kerkhof
Over de gevolgen van zijn digitale dood zijn weliswaar Kamervragen gesteld, maar dat leverde niets op. De Tweede Kamer en de (toenmalige) staatssecretaris van Binnenlandse Zaken lieten hem zelfs, naar zijn gevoel, ongeïnteresseerd achter op het digitale kerkhof van ‘MijnOverheid’.

Boek
Voor Fred Marree was toen de tijd aangebroken om zijn digitale doodservaring te delen en hij schreef er een boek over.

In zijn boek geeft Fred Marree de lezer eerst een inkijkje in het leven met dementie van zijn hoogbejaarde neef en nicht. Nadat zij was overleden, stond zijn naam in haar akte van overlijden. Dat was het begin van een lange reis langs talloze instanties.
Dit kan iedereen overkomen. Daarom moet je dit boek gelezen hebben. U bent dood, sorry! is zeker ook een must-read voor professionals bij de overheid, dienstverlening en ICT.

Meer informatie over het verhaal van Fred Marree en zijn boek vind je op doodverklaard.nl. Wil je het boek bestellen, ga dan naar de webshop van je boekhandel. Of klik hier om de paperback rechtstreeks te kopen. Voor het voordelige e-book ga je naar Kobo.