Dit moet je gelezen hebben.

Afgelopen oktober was het vijf jaar geleden dat ik door een persoonsverwisseling werd doodverklaard, gelukkig slechts digitaal. Een bizar verhaal, waar ik ongevraagd de hoofdrol in speelde. Pas nadat in januari 2021 mijn boek ‘U bent dood, sorry!’ verscheen, kon ik het digitale kerkhof verlaten.”

“U bent dood, sorry!, waar gaat dat boek over?”, vroeg iemand aan mij. Hij voegde er aan toe dat de titel hem intrigeerde. Uiteraard vertelde ik hem over de persoonsverwisseling in de overlijdensakte van een nicht en de ‘dodelijke’ digitaal-administratieve gevolgen daarvan. Zijn nieuwsgierigheid groeide.

‘Dit kan iedereen overkomen. U bent dood, sorry! moet je gelezen hebben.


Nadat hij hoorde dat de digitale registratie van mijn ‘dood’ bij de overheid (gemeente en rijk) en allerlei andere instanties maar moeizaam ongedaan gemaakt kon worden, wilde hij direct het boek lezen. En dat deed hij. Het e-book werd gekocht en de volgende dag belde hij mij op en we spraken nog lang na over dit bizarre verhaal met de simpele constatering: ‘Dit kan iedereen overkomen. U bent dood, sorry! moet je gelezen hebben.’

De Digitale Rotterdammer

De Digitale Rotterdammer is een podcastserie van de Gemeente Rotterdam i.s.m. mediabureau Eva Rookmaker, om het digitale gedrag van Rotterdammers te bespreken. Als een van de gasten in deze podcastserie heb ik in aflevering 5 mijn verhaal mogen delen. 

Deze aflevering is onder meer te beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en rechtstreeks bij marree.info.

Voor meer informatie ga je naar doodverklaard.nl. Om de paperback of het e-boek te bestellen ga je naar ubentdoodsorry.nl. Het boek is ook te bestellen in de webshop van je boekhandel.


WANDEL VOOR KWF

Tijdens het NN Marathon Rotterdam-weekend is op 15 april 2023 The Marathon Rotterdam Walk met verschillende afstanden. Fred Marree, auteur van U bent dood, sorry!, wandelt voor KWF ook mee. Voor een KWF-startbewijs is echter 500 euro sponsorgeld nodig. Wie Fred steunt, draagt bij aan de nieuwe Daniël den Hoedbrug en het Familiehuis in Rotterdam. Voor informatie en donaties ga je naar kwfmarathonwalk.nl.


Advertentie