Trams gaan straks over vrije trambanen rijden
Trams gaan straks over vrije trambanen rijden

Een column van maximaal 100 woorden
In de uitgangspunten voor een beter metro- en tramnetwerk staat dat trams vrije trambanen krijgen. Het is weliswaar veiliger, maar dat gaat niet lukken in veel straten waar nu trams rijden. Voor tramlijn 4 wordt dat vrijwel zeker einde verhaal. Dat is alleen acceptabel als er een samenhangend openbaar vervoersplan komt, zonder buurten uit te sluiten. 

‘‘Einde verhaal voor tramlijn 4 naar Hillegersberg’’

Het is prijzenswaardig als het lukt een heldere visie op de toekomstige verkeersstromen en vervoersbehoeften van de Rotterdammers te schetsen. Maar pas op! Voor vrije trambanen alleen al moet de stad flink op de schop. 

Ik wens de mobiliteitswethouder veel creativiteit en wijsheid toe.

Fred Marree
1 december 2022

Publicaties van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag
* Plannen metro- en tramnetwerk 2030 regio Rotterdam
* Acht uitgangspunten voor een beter metro- en tramnetwerk in 2030
* Contouren plan toekomstvast tramnet regio Rotterdam

Lees de column ook bij De Havenloods en lees eerdere columns bij max100woorden.nl

En dan nog even dit

KOM JE OOK OVER DE BRUG?

In het nieuwe Rotterdamse wijkje Little C, ingeklemd tussen de Coolhaven en de Maastunneltraverse, is het Familiehuis Daniël den Hoed gevestigd. Om van daaruit naar het Erasmus MC te gaan, moet je flink omlopen. Bovendien is de drukke tunneltraverse een groter obstakel. 

Een loopbrug van het Familiehuis naar het Erasmus MC is de oplossing. De plannen en de tekeningen voor een brug zijn klaar, maar nu de financiering nog.

Daarom loop ik in het weekend van de NN Marathon Rotterdam 2023 voor KWF mee met The Marathon Rotterdam Walk. Om een KWF-startbewijs te bemachtigen is echter minimaal 500 euro sponsorgeld nodig.

Kom je ook over de brug voor kankerpatiënten en hun familie? Elke euro is welkom. Dan wandel ik op 15 april 2023 vóór KWF en tégen kanker The Marathon Rotterdam Walk.

Voor informatie en donaties ga je naar mijn sponsorpagina kwfmarathonwalk.nl

Alvast bedankt!
Fred Marree.

 

Advertentie