De digitale wereld is snel en meedogenloos

Het is deze week al weer twee jaar geleden dat mijn boek ‘U bent dood, sorry!’ uitkwam. Een moment om even bij stil te staan.”

Fred Marree

“De digitale wereld is snel en meedogenloos”

Twee jaar geleden kwam mijn boek U bent dood, sorry! uit. In dit boek krijgt de lezer eerst een inkijkje in het leven met dementie van mijn hoogbejaarde neef en nicht. Na haar overlijden in 2017 werd ik abusievelijk als overledene geregistreerd bij de overheid en talloze instanties. 

‘Dit kan iedereen overkomen. U bent dood, sorry! moet je gelezen hebben.’


Het tweede deel van het boek gaat over het moeizame herstel van deze fout. De digitale wereld bleek meedogenloos, snel en complex. Kamervragen legden de politieke machteloosheid en/of desinteresse bloot. Het laatste bitje rond mijn digitale dood werd pas ná het verschijnen van mijn boek in 2021 rechtgezet.


“De Digitale Rotterdammer uit 2022 is een podcastserie van de Gemeente Rotterdam om het digitale gedrag van Rotterdammers te bespreken. Fred Marree is één van de gasten en vertelt over zijn digitale dood.

De Digitale Rotterdammer is onder meer te beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en rechtstreeks via marree.info.

Voor meer informatie ga je naar doodverklaard.nl. Om de paperback of het e-boek te bestellen ga je naar ubentdoodsorry.nl. Het boek is ook te bestellen in de webshop van je boekhandel.


WANDEL VOOR KWF

Nieuw tijdens het NN Marathon Rotterdam-weekend is The Marathon Rotterdam Walk. Fred Marree (70) – auteur van U bent dood, sorry! – wandelt op zaterdag 15 april 2023 voor KWF mee om sponsorgeld op te halen. Wie Fred steunt, draagt bij aan de nieuwe Daniël den Hoedbrug en het gelijknamige Familiehuis in Rotterdam. Voor informatie en donaties ga je naar de sponsorpagina van Fred: kwfmarathonwalk.nl.


Advertentie