BLOG 15 APRIL 2023 KWF SPONSORACTIE

In aanloop naar de NN Marathon Rotterdam 2023 schreef ik wekelijks over mijn sponsoractie voor KWF. Nu het slot, want ik liep vandaag voor KWF mee met THE MARATHON ROTTERDAM WALK.
Fred Marree, in actie voor KWF


Klaar voor de start op de Coolsingel
Sponsorblog 15 april 2023

Een flinke wandeling tegen kanker’

Vandaag was het eindelijk het zover. The Marathon Rotterdam Walk. In november vorig jaar had ik al gekozen voor de langste route. Een ‘Walk’ van 15 km. Waarom? Omdat ik er de KWF-sponsoractie ‘Wandel tegen Kanker’ aan heb gekoppeld. Dan moet je er ook wat voor doen.

Ontwerp Daniël den Hoedbrug

Met de opbrengst steunt KWF de gemeente Rotterdam met het realiseren van de Daniël den Hoedbrug, een belangrijke schakel tussen kankerpatiënten en hun naasten. Iedereen die mij gesteund heeft met een donatie aan KWF, wil ik nogmaals hartelijk bedanken.

Alles zat mee. Om kwart voor vijf opgestaan. Nogmaals de weersverwachting gecheckt. Dat zag er prima uit, wat later ook bleek. Het minimale voor onderweg had ik in mijn zakken gepropt. Nog even een bakkie koffie en daarna op pad. Met de metro naar de Coolsingel. Om half acht bleken er al tientallen wandelaars bij de Beurstrappen te wachten.

De 15km-wandelaars mochten het spits afbijten van alle starts in dit Marathonweekend. Jammer dat er geen of weinig media-aandacht voor was. Ook niemand van het gemeentebestuur liet zich zien. Terwijl bewegen toch gestimuleerd wordt. Een gemiste kans!

Met mijn opzichtige knalrode T-shirt van KWF met het opschrift “Wandel tegen Kanker” stond ik vooraan bij de start. Om exact 08:00 uur klonk het startschot, afgevuurd door een dame van KWF en de hele stoet zette zich in beweging richting Erasmusbrug. De route was prima met pijlen, en soms met extra informatieborden, aangegeven. Ook de vermenging met wandelaars van de 5 en 10 km leidde niet tot verwarring. Tot slot waren de stempelposten goed bemenst, was er drinken en de beroemde banaan voor onderweg. Zelfs voor wat muziek was gezorgd.

De finish is in zicht

Na 2:32 uur ging ik op de Coolsingel over de finish. Ook hier lieten de media en het gemeentebestuur overigens verstek gaan. Niettemin voelde het met deze tijd goed om als 70-jarige hartpatiënt ruim binnen de limiet weer terug te keren op de Coolsingel en ingehaald te worden door familie en vrienden. Al hadden zij mij nog niet aan de finish verwacht.

De opbrengst van de sponsoractie is geweldig en deze zal ik zelf nog aanvullen tot 1500 euro. Dat is niet het meermaals verhoogde streefbedrag van € 2000,00 maar toch een flinke bijdrage, mede dankzij enkele tientallen sponsors.

Dit was het voor nu, wie weet tot volgend jaar met een flinke wandeling tegen Kanker!

Met sportieve wandelgroeten,
Fred Marree, in actie voor KWF

Klik hier voor eerdere blogs.

“Mijn naam is Fred Marree, 70 jaar en Wandel tegen Kanker. Doe je mee?”

Foto en ontwerp Daniël den Hoedbrug: wUrck architectur stedenbouw landschap BV

KWF- kankerbestrijding is een CBF erkend goed doel. 
Voor de KWF-sponsoractie van Fred Marree ga je naar: kwfmarathonwalk.nl

Advertentie